Bulgarii dau vina pe România şi pe populismul din UE pentru eşecul Schengen


Oficialii bulgari dau vina pe România și pe ”dezbaterile politice interne” din unele țări Uniunii Europene pentru eșecul aderării la spațiul Schengen, relatează agenţia Novinite citată de NewsIn. ”Pot să spun clar că problema nu este cu Bulgaria”, a declarat președintele Rosen Plevneliev. ”Aderarea în etape este acceptabilă atât pentru noi cât și pentru România, dar se pare că trebuie să așteptăm” din cauza României, a mai spus Plevneliev.
Potrivit președintelui bulgar, ”diferența mare” a fost făcută de decizia Comisiei Europene de a publica un raport MCV pentru România la sfărșitul acestui an, iar pentru Bulgaria, la finele lui 2013. 
La rândul său, ministrul bulgar de interne, Țvetan Țvetanov, a declarat că țara sa ”a devenit, din păcate, victimă a dezbaterilor politice interne din unele țări europene”. Totodată, el a dat vina și pe populismul din UE. Decizia privind aderarea celor două țări a tot fost amânată, din cauza lipsei de consens.
Sursa:gds.ro

Trimiteți un comentariu

Cookie Consent
We serve cookies on this site to analyze traffic, remember your preferences, and optimize your experience.
Oops!
It seems there is something wrong with your internet connection. Please connect to the internet and start browsing again.
AdBlock Detected!
We have detected that you are using adblocking plugin in your browser.
The revenue we earn by the advertisements is used to manage this website, we request you to whitelist our website in your adblocking plugin.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.