Podul Calafat-Vidin va fi inaugurat miercuri


Al doilea pod care leagă malul românesc cu cel bulgăresc al Dunării va fi inaugurat miercuri, 24 octombrie. La inaugurare vor participa primul-ministru Victor Ponta alături de omologul său bulgar, Boyko Borisov. La eveniment vor mai participa şi Johannes Hahn, comisarul european pentru Politică Regională, şi ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Ovidiu Silaghi.

Podul Calafat-Vidin are o lungime de aproximativ doi kilometri, două benzi rutiere pe sens, o linie de cale ferată, două trotuare şi o pistă pentru biciclişti. Infrastructura adiacentă a fost finalizată şi deschisă traficului pe 29 septembrie 2012. Podul este construit de firma spaniolă FCC şi a costat circa 250 milioane de euro. La începutul acest luni, Bulgaria s-a plâns că problemele politice din România întârzie managementul structurii ce se va ocupa de podul de la Calafat-Vidin, informează Agerpres. „Am încercat de mai multe ori să ne întâlnim, am scris scrisori, dar pentru moment răspunsul părţii române a fost că nu are mandat de a purta astfel de negocieri”, a spus ministrul bulgar pentru Transport, Ivailo Moskovski.

Vidin-Calafat este cel de-al doilea pod care leagă România de Bulgaria, alături de cel de la Giurgiu-Ruse, în condiţiile în care graniţa de-a lungul Dunării dintre cele două state se întinde pe circa 300 km.
Sursa:ziaruldecalafat.ro

Trimiteți un comentariu

Cookie Consent
We serve cookies on this site to analyze traffic, remember your preferences, and optimize your experience.
Oops!
It seems there is something wrong with your internet connection. Please connect to the internet and start browsing again.
AdBlock Detected!
We have detected that you are using adblocking plugin in your browser.
The revenue we earn by the advertisements is used to manage this website, we request you to whitelist our website in your adblocking plugin.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.