Bulgaria construieşte un drum expres în continuarea podului Calafat – Vidin


Bugaria a demarat proiectul de execuție al unui drum expres, care va lega Podul Calafat – Vidin de orașul Botevgrad, unde se va intersecta cu Autostrada A2 Hemus, inforemază NewsIn. Deocamdată, autoritățile din țara vecină au demarat faza I a proiectului, ce constă în construirea a două secțiuni din acest drum.
Cele două secțiuni sunt cuprinse între Ruzintsi și Montana, cu o lungime de 40,3 kilometri, respectiv între Montana și Vratsa, cu o lungime de 28,7 kilometri.
Cei 69 de kilometri de drum expres vor avea aproape caracteristicile unei autostrăzi, întregul sector fiind proiectat pentru o viteză de 120 km/oră și o lățime a drumului de două benzi pe sens, a câte 3,75 metri fiecare.
Drumul expres Vidin – Botevgrad face parte din sectorul sudic al Coridorului IV Paneuropean, care ar trebui să continue și cu o autostradă între Calafat și Lugoj, respectiv între Sofia și Salonic (Grecia) și între Sofia și Istanbul. Lucrările la Podul Calafat – Vidin sunt aproape de finalizare, iar deschiderea circulației pe acesta se va face în mai 2013.

Trimiteți un comentariu

Cookie Consent
We serve cookies on this site to analyze traffic, remember your preferences, and optimize your experience.
Oops!
It seems there is something wrong with your internet connection. Please connect to the internet and start browsing again.
AdBlock Detected!
We have detected that you are using adblocking plugin in your browser.
The revenue we earn by the advertisements is used to manage this website, we request you to whitelist our website in your adblocking plugin.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.