Calafatul încearcă să obţină bani din taxa de pod

Una din principalele probleme pe care le va întâmpina comunitatea din Calafat şi administraţia locală odată cu începerea funcţionării podului este dispariţia taxei de tranzit destinată autovehiculelor care tranzitau oraşul prin punctul de frontieră . Această taxă insumeaza peste 20 miliarde lei vechi pe an iar banii conform unei hotărâri de consiliu erau folosiţi cu destinaţie specială numai pentru investiţii. Apariţia podului duce la dispariţia acestei taxe deoarece autovehiculele nu vor mai folosi drumuri ale municipalităţii pentru a ajunge la pod ci ale ministerului transporturilor .Pierderea financiară este una drastică şi înseamnă un dezastru pentru Calafat mai ales în condiţiile crizei care a dus la o semnificativă scădere a încasărilor din taxe şi impozite locale. Cu toate acestea,primarul Mircea Guţă împreună cu ministrul Mihai Voicu au demarat deja o serie de consultări cu oficialii ministerului transporturilor prin care doresc ca o parte din încasările realizate prin trecerea podului Calafat-Vidin să fie redirecţionate către bugetul Calafatului.
Sursa:ziaruldecalafat.ro

Trimiteți un comentariu

Cookie Consent
We serve cookies on this site to analyze traffic, remember your preferences, and optimize your experience.
Oops!
It seems there is something wrong with your internet connection. Please connect to the internet and start browsing again.
AdBlock Detected!
We have detected that you are using adblocking plugin in your browser.
The revenue we earn by the advertisements is used to manage this website, we request you to whitelist our website in your adblocking plugin.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.