POLUARE pe Dunăre cu produse petroliere

Dunărea a fost poluată cu produse petroliere, duminică, în zona localităţii Salcia, în judeţul Mehedinţi, pata având o lungime de aproximativ un kilometru, la 20 de metri de malul românesc. Reprezentanţii Sistemului de Gospodărire a Apelor Române au intervenit pentru neutralizare.

Pata de petrol a fost depistată, duminică, de către poliţiştii de frontieră aflaţi în patrulă.

Potrivit acestora, pata a fost descoperită la kilometrii fluviali 925-926, în dreptul localităţii mehedinţene Salcia, la 20 de metri de malul românesc.

"Colegii noştri au fost informaţi de către poliţiştii de frontieră şi au plecat în zonă cu laboratorul pentru prelevarea probelor şi pentru intervenţia cu produse de neutralizare", a declarat purtătorul de cuvânt al SGA Mehedinţi, Magda Dincă.

Odată cu intervenţia la faţa locului cu materiale biodegradabile, autorităţile fac cercetări pentru a stabili cine se face vinovat de poluare, însă, cel mai probabil, produsul petrolier a fost deversat în Dunăre pe timpul nopţii de o navă aflată în tranzit.

Sursa:www.realitatea.net

Trimiteți un comentariu

Cookie Consent
We serve cookies on this site to analyze traffic, remember your preferences, and optimize your experience.
Oops!
It seems there is something wrong with your internet connection. Please connect to the internet and start browsing again.
AdBlock Detected!
We have detected that you are using adblocking plugin in your browser.
The revenue we earn by the advertisements is used to manage this website, we request you to whitelist our website in your adblocking plugin.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.