Patru migranți sirieni descoperiți la vama Calafat ascunși într-un camion cu piese auto

Poliţiştii de frontieră din cadrul PTF Calafat au descoperit un grup de patru personae, de origine siriană, care încercau să intre ilegal în România. Aceștia erau ascunși în remorca unui autocamion condus de un bulgar, printre piese auto și au fost returnați pe teritoriul Bulgariei.

Conform reprezentanților Poliției de Frontieră Dolj, ieri, în jurul orei15.30., la Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Calafat, s-a prezentat pentru a intra în ţară cetăţeanul bulgar Kalchev T., în vârstă de 46 de ani, conducând autocamionul marca IVECO, cu numere de înmatriculare slovace. La controlul de frontieră efectuat de către echipa mixtă, compusă din poliţisti de frontieră români şi bulgari, asupra mijlocului de transport, în compartimentul marfă încărcat cu piese auto, au fost descoperite patru persoane de sex masculin, care au declarat verbal că sunt cetăţeni sirieni cu vârste cuprinse între 26 şi 33 de ani. Din declaraţiile celor în cauză s-a stabilit că s-au îmbarcat în camion în localitatea Edirne-Turcia, fără ştirea şoferului. Asupra cetăţenilor sirieni au fost găsite documente de identitate cu înscrisuri numai în  limba arabă.

“Poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor în cauză,  nepermiţîndu-le intrarea pe teritoriul României. Conform protocolului privind controlul comun de frontieră, cele patru persoane au fost preluate de autorităţile de frontieră bulgare în vederea continuării cercetărilor”, a declarat comisar șef Romică Ivănoiu, purtătorul de cuvânt al Poliției de Frontieră Dolj.

Trimiteți un comentariu

Cookie Consent
We serve cookies on this site to analyze traffic, remember your preferences, and optimize your experience.
Oops!
It seems there is something wrong with your internet connection. Please connect to the internet and start browsing again.
AdBlock Detected!
We have detected that you are using adblocking plugin in your browser.
The revenue we earn by the advertisements is used to manage this website, we request you to whitelist our website in your adblocking plugin.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.