Mai puține bilete de tratament pentru pensionari

Vești proaste pentru pensionarii care doresc bilete de tratament prin Casa Județeană de Pensii Dolj. Potrivit raportului realizat de Ministerul Muncii, în acest an, aproximativ 60.000 de persoane, cele mai multe pensionare, ar putea primi bilete de tratament balnear.

Cei de la Minister au propus chiar un proiect care a fost lansat în dezbatere publică. Vestea proastă este că doar 15% vor beneficia de recuperare gratuită, restul plătind 50% din costuri. Sistemul va fi administrat de Casa Naţională de Pensii Publice. Vor primi bilete de tratament pensionarii, asiguraţii sistemului public de pensii sau beneficiarii unor legi speciale care atestă că au nevoie de servicii de recuperare. 15% din persoane vor beneficia de bilet gratuit, în funcţie de pensia primită şi de gradul de invaliditate.

Ce acte trebuie să depuneți la Casa Județeană de Pensii Dolj           

Cei care vor să se trateze în staţiunile balneare trebuie să depună la Casa de Pensii următoarele documente: cerere-tip de acordare a biletului, copie după actul de identitate, talonul de pensie (de plată a indemnizaţiei sau certificatul de handicap), biletul de trimitere eliberat de medicul de familie sau de medicul de specialitate, care are contract cu casa de asigurări de sănătate (copie şi original), programul de recuperare pentru pensionarii de invaliditate (copie şi original).

Sursa:www.lupamea.ro

Trimiteți un comentariu

Cookie Consent
We serve cookies on this site to analyze traffic, remember your preferences, and optimize your experience.
Oops!
It seems there is something wrong with your internet connection. Please connect to the internet and start browsing again.
AdBlock Detected!
We have detected that you are using adblocking plugin in your browser.
The revenue we earn by the advertisements is used to manage this website, we request you to whitelist our website in your adblocking plugin.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.