Cercetat pentru contrabandă după ce și-a cumpărat ilegal armă și muniție din Bulgaria

Un bărbat de 39 de ani, din comuna Galicea Mare, este cercetat pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor după ce a fost prins cu 23 de cartușe și 10 rachete de semnalizare deținute ilegal. Bărbatul își cumpărase și pistol, din Bulgaria, odată cu muniția, însă a fost prins cu el la vama Porțile de Fier.

Conform reprezentanților IPJ Dolj, poliţişti din cadrul B.A.E.S.P. cu sprijinul lucrătorilor Secţiei 6 Rurală Giubega, l-au depistat, ieri, pe Nicolae Stănciugelu, de 39 de ani, din comuna Galicea Mare, Dolj care deţinea fără drept 23 cartuşe cu efect acustic, cal. 9 mm. şi 10 rachete de semnalizare.

În urma cercetărilor efectuate de poliţişti s-a stabilit faptul că acesta a cumpărat, în data de 30.08.2013, din Bulgaria, un pistol neletal cu gaz, cal. 9 mm, 23 cartuşe cu efect acustic, cal. 9 mm P.A. şi 10 rachete de semnalizare, aceste bunuri introducându-le în aceeaşi zi în ţară și depozitându-le la domiciliul său.

În luna februarie a anului 2014 acesta a plecat din ţară luând cu el pistolul, iar la întoarcerea în România, la P.T.F. Porţile de Fier I, a fost depistat de către autorităţile vamale sârbeşti având asupra sa pistolul care i-a fost confiscat.

„Poliţiştii au întocmit dosar penal în cauză pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă calificată, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, cele 23 de cartuşe şi cele 10 rachete de semnalizare fiind ridicate în vederea continuării cercetărilor”, a declarat agent principal Amelia Căprărin, din cadrul Biroului de presă al IPJ Dolj.

Sursa:oradedolj.oradestiri.ro

Trimiteți un comentariu

Cookie Consent
We serve cookies on this site to analyze traffic, remember your preferences, and optimize your experience.
Oops!
It seems there is something wrong with your internet connection. Please connect to the internet and start browsing again.
AdBlock Detected!
We have detected that you are using adblocking plugin in your browser.
The revenue we earn by the advertisements is used to manage this website, we request you to whitelist our website in your adblocking plugin.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.